joi, 5 iunie 2008

E-motiv

Mergand pe sistemul "da' cu blonda ce aveti?" "vezi, ti-am spus ca nimanui nu-i pasa de 1 milion de evrei" ,de ceva timp incoace poporu' a descoperit un nou subiect interminabil, un nou mod de a-si canaliza ura si rautatea, un nou motiv de a fi cinic.De cand a avut loc un "accident" in Romania ce a implicat un copil, toata lumea a inebunit.motivul?
Emo.
Personal, nu ma intereseaza subiectul si nici nu o sa comentez in vreun fel "comunitatea" lor. Dar vreau sa aduc in discutie 2 lucruri.
Primul este : rapiditatea cu care se extinde un subiect atunci cand e vorba de "caterin ca" . Deja vad poezii "caterinca" pe tema emo, astept in urmatoarele zile si o melodie pe acelasi subiect. Nu inteleg ce e asa distractiv in toate versurile respective si nici nu vad de ce as acorda atata atentie subiectului.
Noi romanii avem mentalitatea asta veche de cand lumea, hai sa facem misto de toti.
Mai ales de cei care nu merita. Inca nu realizam ca bagand in seama pe cineva, ii facem un bine.
Initial nu am vrut sa vorbesc despre emo. Nu ma intereseaza subiectul si e treaba lor ce fac.
Dar nu pot sa inteleg de ce nu s-a format aceeasi idee si in alte cazuri de sinucidere.
Moare unul care avea freza neagra peste ochi- "ce prost. da-l in cacat"
Moare unul care avea o relatie cu profesoara- "vaaai, ce tragedie..."
Pai stai putin ,nu s-au sinucis amandoi??? Sau unul era orbit de iubire, deci a avut motiv intemeiat?
Si ca si cand s-au terminat toate problemele noastre, ca si cand nu mai avem nimic de comentat, ne oprim si vorbim despre emo. Deja s-a format un trend. Ori esti cu ei ori impotriva lor. "cum naiba poti sa nu-i urasti. nenorocitii ! auzi la ei, isi permit sa faca ce vor cu viata lor. da' nu-i normal fata, nu e normal"
"hai fata sa ne vopsim blonde, sa nu ne ia lumea drept emo-iste."
Am descoperit totusi un avantaj.Odata cu propagarea subiectului, ma astept sa dispara moda bretonului si freza tip "cleopatra" din mall-urile bucurestene.
Deja e la moda cuvantul.
Daca vrei sa jignesti pe cineva, spune-i doar "emo ce esti."
Si uite asa mai gasim un motiv sa uitam de toate problemele noastre zilnice, un subiect pe care sa il comentezi luni intregi la bere-suc-parc, un motiv sa mai batem pe cineva, o metoda prin care sa scoatem geniul eminescian de la pastrare.
Cel mai simplu ar fi sa ii lasam in pace.

Al 2-lea motiv pentru care scriu postul acesta se refera la ideea gresita ca "muzica le determina actiunile". Fals. De curiozitate am ascultat Cinema Bizzare si femeile-barbati Tokio Hotel. Si o sa dau doar 2 exemple de melodii ale lor :
Don't Jump
Live every second.
CE vrei mai clar de atat? pana si ei iti spun sa nu te arunci.
Iar legat de My Chemical Romance, stiu o gramada de persoane care asculta ,inclusiv eu. Si n-am simtit pana acum nevoia sa sar de la balcon.
Si acum ,sa fim seriosi. Daca era vreo boaba de adevar in ideea ca "muzica te influenteaza" inseamna ca toti cei care au ascultat "Stairway to heaven" ar trebui sa fie satanisti pana acum, ca doar are mesaj subliminal.
Trezirea oameni buni!

Niciun comentariu: