miercuri, 14 mai 2008

think You can handle it?

Acum ceva timp m-am gandit ca ar fi cazul sa citesc „1984” , o carte in care imaginatia lui George Orwell face front comun cu o realitate posibila. Aducand in discutie o lume in care drepturile omului dispar, libertatea de exprimare nu exista, iar TOTUL este controlat de atotputernicul „Fratele cel Mare”, cartea reuseste sa sintetizeze extrem de fin ce s-ar fi intamplat daca totalitarismul nu ar fi fost inlaturat de catre generatiile trecute, oferindu-ne noua posibilitatea de a alege viitorul, de a fi liberi in miscare, gandire si actiune. Si totusi, stim oare adevarul despre lumea in care traim?

Un film aparut de ceva vreme, numit Zeitgeist, iti ofera o perspectiva inspaimantatoare despre oamenii care conduc cu adevarat lumea si metodele folosite pentru a ajunge la putere.

Care a fost mecanismul bisericii de la inceputuri pana in ziua de astazi de a acapara actualii „credinciosi”, folosindu-se de naivitatea acestora in scopuri proprii? Care este de fapt adevarul legat de intamplarile din 11 septembrie? Ce a declansat criza economica americana din anii 30 ? De ce a intrat SUA in Primul si in al Doilea Razboi Mondial? Ce a dus la implicarea aceleiasi tari in razboiul din Vietnam?

Toate aceste intrebari isi gasesc posibile raspunsuri in acest documentar. Raspunsuri neasteptate, crude, adevaruri posibile...Toate acestea cu argumente bine puse la punct.

Un documentar care te tine cu sufletul la gura, si care te acapareaza din primul moment.

Si ca o concluzie potrivita pentru acest documentar ,voi incheia prin cuvintele unui personaj din „Angels in America” : „ I usually say, "Fuck the truth," but mostly, the truth fucks you.”

www.zeitgeistmovie.com

Niciun comentariu: